Selecteer een pagina

Dinsdag 7 november en woensdag 8 november vinden in de Martinihal in Groningen de jaarlijkse Promotiedagen Noord-Nederland plaats. Het plein Veendam-Pekela staat dit jaar in het teken van innovatie. Parkmanagement De Veenkolonien heeft samen met de gemeente Veendam, gemeente Pekela en de Veendammer Ondernemers Compagnie een doorlopend programma met presentaties van innovatieve bedrijven, producten en projecten georganiseerd.

PmdV heeft afgelopen jaar achter de schermen samen met partners en de gemeenten Veendam en Pekela hard gewerkt aan diverse projecten die interessant zijn voor het plaatselijke bedrijfsleven of de samenleving. Tijdens de beurs worden alle initiatieven voor het eerst officieel bekendgemaakt.

Ondernemen Vanuit Je Hart

Parkmanagement De Veenkoloniën (PMDV), stichting Groningen HartVeilig en stichting Indoorsport Veendam hebben zich voorgenomen om er samen met het bedrijfsleven en inwoners van Veendam voor te zorgen dat er in de gemeente Veendam per vierkante kilometer AED’s in 24 / 7 in openbaar bereikbare buitenkasten beschikbaar komen. Tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland wordt het project gelanceerd.

Slimme camerabeveiliging op bedrijventerreinen

Krijgt Veendam een netwerk met slimme camerabeveiliging in het centrum en op bedrijventerreinen? Parkmanagement De Veenkolonien werkt voor dit project samen met de gemeente Veendam, Spyke Security, Securione Beveiliging, Stichting Kabelnet Veendam en VIB Netwerken. Tijdens de beurs gaan we vertellen wat de plannen zijn en hoe ver we zijn. Piet Sleurink van Spyke Security presenteert wat er allemaal mogelijk is met slimme beveiligingscamera’s die via een snel glasvezelnetwerk 24 uur per dag verbonden zijn met een meldkamer.

PmdV gaat samen met bibliotheek Veendam inspirerende avonden organiseren

Parkmanagement De Veenkolonien, bibliotheek Veendam en Biblionet Groningen gaan eens per twee maanden samen inspiratie-avonden organseren voor bedrijven, bestuurders, onderwijs en iedereen die wil zien en ervaren welke innovaties binnenkort impact hebben op onze werk- en leefomgeving. 27 november vindt de eerste inspiratieavond plaats in de nieuwe bibliotheek in Veendam. Deze avond staat dan in het teken van robotica. Jolanda Robben van de bibliotheek Veendam en Peter Doorn van Biblionet Groningen vertellen tijdens de beurs waarom de bibliotheek enthousiast is over de samenwerking met Parkmanagement De Veenkolonien en wat we samen van plan zijn.

SUEZ afvalverwerking lanceert koffiepallets en milieuvriendelijke koffiebekers

SUEZ afvalverwerking in Veendam is partner van Parkmanagement De Veenkolonien. Het bedrijf presenteert tijdens de beurs innovatieve producten die zijn gemaakt van afval. Bijvoorbeeld koffiepallets die zijn gemaakt van koffiedik die afkomstig is van diverse bedrijven in Noord-Nederland. De koffiepallets zijn geschikt voor houtpalletkachels. Ze zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens meer en langer warmte dan houtpellets. Daarnaast presenteert SUEZ tijdens de beurs milieuvriendelijke koffiebekers. PmdV en SUEZ presenteren een plan waar alle deelnemers van Parkmanagement De Veenkolonien van kunnen profiteren.

Energie uit eigen regio voor Veendammer ondernemers en verenigingen

Parkmanagement De Veenkolonien lanceert samen met de partners PM Energie en Holthausen Clean Energy een plan voor een inkoopcollectief voor groene energie uit eigen regio. We leggen uit wat de voordelen zijn voor milieu, portemonnee en bij aanbestedingen waarbij ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) meer kans maken. Daarnaast biedt Parkmanagement De Veenkolonien samen met PM Energie verenigingen in de gemeenten Veendam, Menterwolde en Pekela de mogelijkheid om te profiteren van het collectieve inkoopvoordeel. Golfclub De Compagnie heeft inmiddels gebruik gemaakt van deze optie en bespaart jaarlijks 2200 Euro op de energierekening.

Plannen centrum Veendam en Pekela

De gemeenten Veendam en Pekela presenteren tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland aansprekende centrumplannen.

Gratis toegangskaarten voor Promotiedagen Noord-Nederland

Bent u nieuwsgierig naar alle innovatieve ontwikkelingen in Veendam? Kom dan langs op Plein Veendam-Pekela. De toegang tot de Promotiedagen Noord-Nederland is gratis als u de kaarten zelf download via deze link.