Parkmanagement De Veenkolonien gaat samenwerken met Parkmanagement Midden Groningen

Parkmanagement De Veenkolonien gaat samenwerken met Parkmanagement Midden Groningen


Parkmanagement De Veenkolonien (PMDV) is een strategische alliantie aangegaan met Parkmanagement Midden Groningen (PMMiG).

Parkmanagement De Veenkolonien is een stichting die actief is in de gemeenten Veendam, Menterwolde en Pekela.

Parkmanagement Midden-Groningen is een vereniging die actief is in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren.

De besturen van beide parkmanagementorganisaties denken dat door krachtenbundeling de belangen van leden en deelnemers beter behartigd kunnen worden en er meer inkoopvoordeel gerealiseerd kan worden.

PMMiG en PMDV maken gezamenlijk gebruik van de diensten van parkmanager Gert Brouwer. De kosten, het netwerk en de kennis van de parkmanager worden waar mogelijk gedeeld door de parkmanagementorganisaties.

Door de gemeentelijke herindeling ontstaat er overlap in de werkgebieden van beide parkmanagement organisaties. Met name ondernemers in de gemeente Menterwolde hebben belang bij een belangenorganisatie die zowel gericht is op de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren als op de gemeente Veendam.

 

Woensdagavond 10 oktober LinkedIn College van LinkedIn strateeg Guy Strijbosch voor leden van PmdV

Woensdagavond 10 oktober LinkedIn College van LinkedIn strateeg Guy Strijbosch voor leden van PmdV

Parkmanagement De Veenkolonien heeft samen met Biblionet Groningen en LinkedIn strateeg Guy Strijbosch een LinkedIn College georganiseerd om ondernemers te leren hoe ze zakelijk meer uit LinkedIn kunnen halen.

Het LinkedIn College wordt woensdagavond 10 oktober om 19.30 uur gegeven in de bibliotheek in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Gratis toegang voor leden PmdV, Biblionet Groningen en ondernemersorganisaties waarmee wordt samengewerkt.

Guy is zonder twijfel de Linkedin Strateeg van Noord-Nederland.

Woensdagavond 10 oktober geeft LinkedIn strateeg Guy Strijbosch een interessante presentatie in de bibliotheek in Veendam. Toegang gratis voor leden van Parkmanagement De Veenkolonien die zich aangemeld hebben via het aanmeldformulier onder aan dit bericht.

De meeste ondernemers hebben ooit een profiel aangemaakt op Linkedin. Veel ondernemers gebruiken LinkedIn vervolgens alleen als digitale visitekaartenbak. Dat is jammer. Want er is veel meer mogelijk.

Wat dan? Dat en meer gaat Guy Strijbosch woensdagavond 10 oktober vertellen en ook laten ervaren. Ook als je denkt dat je al redelijk op de hoogte bent van de mogelijkheden die LinkedIn biedt weet Guy Strijbosch je ongetwijfeld nog te verrassen.

Kortom: meldt je nu via de ticketservice EventBrite aan voor het LinkedIn College dat PmdV samen met Biblionet Groningen heeft georganiseerd. Maximaal 2 kaarten per aanmelding.

Aanmelden voor Linkedin College

Biobased hondensnackfabrikant Paragon Pet Products verdubbelt productiecapaciteit in Veendam

Burgemeester Sipke Swierstra, wethouder Henk-Jan Schmaal en CEO Camelle Kent van de Amerikaanse eigenaar van Paragon Pet Products hebben dinsdag de eerste paal geslagen voor de eerste fase van een forse uitbreiding van de fabriek van de diervoederfabriek aan de Orionweg in Veendam. Paragon Pet Products gaat de productiecapaciteit in Veendam verdubbelen.

Paragon werkt bij de uitbreiding samen met zoveel mogelijk bedrijven uit de regio. Bijna alle bedrijven zijn gevestigd in Noord-Nederland.

Paragon Pet Products is sinds 2017 onderdeel van het Amerikaanse bedrijf WellPet. Dit is een van de grootste bedrijven op het gebied van honden- en kattenvoer, blik, droog en vriesdroog ter wereld.

De hondenkauwsnacks van Paragon Pet Products rollen in tientallen vormen uit de moderne fabriek in Veendam: van egels en krokodillen tot tandenborstels en sticks. Welke vorm ze ook hebben, ze zijn allemaal gemaakt met tarwezetmeel of aardappelzetmeel als hoofdingrediënt.

Paragon is in 2003 ontstaan uit aardappelzetmeelconcern Avebe. Twee medewerkers van AVEBE namen het zwaar verliesleidende bedrijf over en legden de focus na de overname op de ontwikkeling van volledig plantaardige hondensnacks.

In 2008 opende het bedrijf een fabriek in Wildervank.

Paragon exporteert hondenvoerproducten naar meer dan veertig landen. In 2008 won het de Groninger ondernemersprijs.

Video over Paragon Pet Foods

Video: Bert Buiring. Bron YouTube.

Donderdag 5 april aanmeldavond AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi

Donderdag 5 april aanmeldavond AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi

Donderdag 5 april wordt er in het Indoorcentrum in Veendam een informatieve aanmeldavond gehouden voor het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi dat op 18 en 25 mei 2018 gespeeld wordt.

De organisatie van het toernooi wil dit jaar samen met de deelnemende teams er voor zorgen dat ieder dorp en iedere buurt een AED krijgt waarmee levens van slachtoffers van hartinfarcten kunnen worden gered.

Het Zechstein Stratenvolleybaltoernooi is een jarenlange traditie in Veendam. Aan dit toernooi doen ieder jaar tientallen teams mee. De totale opbrengst van het inschrijfgeld komt  telkens ten goede aan een goed doel in de gemeente Veendam. Dit jaar is het geld dus bestemd voor een AED project waarmee we levens willen redden in jouw directe woonomgeving.

Zamel met jouw buren geld in voor een BuurtAED

De meeste mensen die een hartstilstand krijgen, zijn gewoon thuis.

Als iemand een hartstilstand krijgt, is de inzet van een AED van levensbelang. Een ambulance is er niet altijd op tijd. Dan is het belangrijk dat er een AED in de buurt is, want snel starten met reanimeren en inzet van een AED vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

Hangt er in jouw buurt nog geen AED? Maak jouw buurt dan veilig met een BuurtAED. Doe met een stratenteam met je buren, vrienden of collega’s mee aan het AED Zechstein Stratenvolleybaltoernooi en zamel geld in voor jullie eigen BuurtAED en red levens in jouw buurt. Alle deelnemers krijgen bovendien een gratis reanimatiecursus.

Video Hartstichting over BuurtAED

Samenwerking

De organisatie van het AED Zechstein Stratenvolleybaltoernooi werkt voor het AED project samen met de stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam, de stichting Groningen Hart Veilig en Parkmanagement De Veenkolonien. We nodigen alle teams die de afgelopen jaren hebben meegedaan en iedereen die dit project een warm hart toedraagt en met een team of sponsoring mee wil doen uit voor een informatie-avond waarbij teams zich ook meteen kunnen inschrijven.

Het stratenvolleybaltoernooi in Veendam is ooit opgezet om saamhorigheid tussen straten in de gemeente Veendam te stimuleren. Dorpen, wijken, straten, bedrijven, verenigingen en andere organisaties vormen spontaan volleybalteams en strijden in het Indoorcentrum in Veendam tegen elkaar.

Die saamhorigheidsgedachte past uitstekend bij het goede doel van dit jaar. We willen er samen voor zorgen dat er verspreid over Veendam voldoende openbaar bereikbare AEDs beschikbaar komen in dorpen en wijken.

Video Hartstichting over burgerhulpverleners

Voorwaarden deelname

Het inschrijfgeld bedraagt  €50 per team. Het voledige bedrag komt ten goede aan het AED-project. Daarnaast is sponsoring van gelden mogelijk, de (team)sponsor betaalt €1000 ex BTW, ook is het mogelijk subsponsor te worden van het toernooi, neem hiervoor contact op. Cursusdeelname reanimatie/AED is hierbij inbegrepen.

 • Elk team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers
 • Elk team bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren
 • Er mogen maximaal 3 spelers per team in het veld staan die lid zijn van de Nederlandse Volleybalbond (en in competitie derde klasse of hoger spelen)
 • Elk team levert voor de voorrondes (18 mei 2018) een scheidsrechter en een teller
 • De minimumleeftijd is 15 jaar

Meer informatie over het belang van een AED in iedere buurt:

Kom naar de informatie-avond over het AED Zechstein Stratenvolleybaltoernooi. Doe mee! Het bezoek aan de informatie-avond is vrijblijvend. Maar we hopen natuurlijk dat je geinspireerd raakt en absoluut met jouw buurt, club, vrienden of collega’s mee wilt doen om levens in jouw omgeving te redden.

Ticket voor gratis kop koffie

Meldt je aan door hier een gratis ticket te reserveren. Dit ticket geeft tijdens de informatieavond recht op 1 gratis kop koffie.

 

 

Stappenplan privacywet: wat wordt er voor de AVG van ondernemers verwacht?

Stappenplan privacywet: wat wordt er voor de AVG van ondernemers verwacht?

Met ingang van 25 mei 2018 moeten alle bedrijven voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Veel ondernemers hebben nog geen idee wat er van hen verwacht wordt. Toch begint de tijd te dringen. Er moeten namelijk veel stappen gezet worden om aan de nieuwe privacywet  te voldoen.

Ondernemers die niet aan de nieuwe wet voldoen lopen per calamiteit risico op een boete van 4 procent van hun jaar omzet tot een maximum van 20 miljoen Euro.

Woensdagavond wordt er in de openbare bibliotheek in cultureel centrum vanBeresteyn in Veendam een Privacy College gegeven waar uitleg gegeven wordt over de nieuwe wet.

Om een idee te geven van wat er op ondernemers af komt hierbij een beknopt overzicht van de stappen die gezet moeten worden om aan de privacywet te voldoen:

AVG introductie organiseren voor management en medewerkers

 • Leidraad met stappenplan
 • Basispresentatie AVG
 • Checklist AVG

AVG Privacy Impact Scan maken

 • AVG vragenlijst voor privacy impact scan

Communicatieplan opstellen

 • Handreiking communicatieplan

Beleid privacy & informatiebeveiliging vastleggen (art. 5 en 24 AVG)

 • Opzet beleidsplan informatie, beveiliging en privacy

Data Privacy Impact Analyse uitvoeren (DPIA) (art. 35 AVG)

 • Standaard DPIA-vragenlijst inclusief toelichting

Register verwerkingsactiviteiten maken (art. 30 AVG)

 • Excel sjabloon inclusief toelichting

Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen

 • Checklist mogelijke maatregelen

Rechten van betrokkenen benoemen (art. 12-20 AVG)

 • Handreiking inrichten procedure rechten van betrokkenen

Datalekken voorkomen en indien er een datalek is geweest meldingsplicht binnen 72 uur (art. 33 en 34 AVG)

 • Handreiking opstellen protocol incidenten en datalekken

Functionaris Gegevensbescherming aanstellen of inhuren (geldt niet voor ieder bedrijf)

 • Richtlijnen voor FG’s door Autoriteit Persoonsgegevens
 • Toelichting Verus over Functionaris Gegevensbescherming

Toestemmingsverklaringen vragen

 • Toestemmingsverklaring verstrekken gegevens aan derden

 

Aanmelden voor Privacy College

Wie meer wil weten over de nieuwe privacywet kan zich nog aanmelden voor de Privacy College die woensdagavond om 19.30 uur in de openbare bibliotheek in vanBeresteyn wordt gegeven. Aanmelden kan via deze site: www.pmdv.nl/privacycollege.

SUEZ blijft ook komende twee jaar verantwoordelijk voor afvalverwerking in Pekela

SUEZ blijft ook komende twee jaar verantwoordelijk voor afvalverwerking in Pekela

SUEZ blijft de komende twee jaar verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval in de gemeente Pekela. De afvalverwerker kwam voor de gemeente Pekela als beste uit de bus bij een Europese aanbesteding, waarop behalve SUEZ nog een ander bedrijf had ingeschreven.

Het huidige inzamelingscontract voor de inzameling van het huishoudelijk restafval, GFT en PMD in de minicontainers, verzamelcontainers en ondergrondse containers loopt op 31 maart 2018 af. Hierdoor was een nieuwe aanbesteding noodzakelijk.

Wethouder Jaap van Mannekes is tevreden met de wijze waarop de aanbesteding is verlopen. “Doordat SUEZ de aanbieder blijft, verandert er voor de inwoners niets. De inzameling gaat op dezelfde wijze verder. Suez is jarenlang een uitstekende partner gebleken. Ik ga er vanuit dat dit de komende jaren ook zo is”, reageert de wethouder bij de streekomroep RTVeen.

 

SKV rondt aanleg glasvezelnetwerk in Veendam af

SKV rondt aanleg glasvezelnetwerk in Veendam af

Veendam beschikt als enige gemeente in de provincie Groningen over een glasvezelnetwerk waarop alle inwoners en bedrijven kunnen worden aangesloten.

Internetprovider SKV uit Veendam en VIB Netwerken uit Zuidbroek zijn in het centrum van Veendam bezig met het voltooien van de laatste aansluitingen.

SKV is in december 2011 begonnen met het moderniseren van het COAX netwerk in Veendam en de buitengebieden Ommelanderwijk, Zuidwending en Borgercompagnie. In de afgelopen 6 jaar zijn er bijna 13000 adressen voorzien van een moderne glasvezelaansluiting.

De abonnees van SKV hebben daar in tegenstelling tot abonnees elders in het land geen eigen bijdrage voor moeten betalen. Ook worden er geen toeslagen op de internetaansluitingen berekend.

Het glasvezelnetwerk in Veendam hanteert voor het bedrijfsleven uiterst concurrerende tarieven.

Privacy College Veendam & Pekela | Impact nieuwe strenge privacywet (AVG)

Privacy College Veendam & Pekela | Impact nieuwe strenge privacywet (AVG)

Parkmanagement De Veenkolonien heeft samen met Biblionet Groningen en Pprotectum een Privacy College georganiseerd om ondernemers en consumenten te laten zien wat de nieuwe strenge Europese privacywet (AVG) straks voor gevolgen voor hen heeft en waarom de wet is ingevoerd.

Woensdagavond 7 maart geeft privacy manager Rob Platteel van Pprotectum een presentatie in de bibliotheek in Veendam. Toegang gratis voor leden van Parkmanagement De Veenkolonien die zich aangemeld hebben via het aanmeldformulier onder aan dit bericht.

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft grote impact op rechten en plichten van ondernemers en klanten.

Privacy Manager Rob Platteel vertelt over de online risico’s van consumenten en ondernemers en laat zien hoe en waarom we ons online beter moeten beschermen.

Toegang tot de Privacy College is na aanmelding via deze site gratis. Er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. Vol is vol.

Bedrijven moeten zich met ingang van 25 mei houden aan de strenge richtlijnen van de AVG. Wie dat niet doet loopt kans op forse boetes van 4 tot 10 procent van de jaaromzet. De leiding is hoofdelijk aansprakelijk.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is belast met de controle op naleving van de AVG. Zij is verplicht om klachten, van bijvoorbeeld consumenten of concurrenten, te onderzoeken en te handhaven. Er worden bij overtreding van de regels geen waarschuwingen gegeven. Er volgen meteen boetes.

Aanmelden voor Privacy College 7 maart 2018

 

Oldenburger | Fritom mag zich hofleverancier noemen

Oldenburger | Fritom mag zich hofleverancier noemen

Oldenburger|Fritom het predicaat Hofleverancier uitgereikt door de Commissaris van de Koning in Groningen. De uitreiking van deze eretitel vond plaats in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn te Veendam.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer burgemeester Sipke Swierstra en wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam.

Eind vorig jaar werden stakeholders van Oldenburger|Fritom uitgenodigd om de 12e januari naar vanBeresteyn te komen. Omdat de toekenning van het predicaat onder strikt embargo lag, gaf de inhoud van deze uitnodiging weinig prijs.

Geruchten deden daardoor volop de ronde en aanvankelijk kwam er aan al het gespeculeer nog geen einde. De genodigden werden namelijk eerst getrakteerd op een voordracht van gastspreker Frank Krake, ook wel bekend als ‘De Rampondernemer’. Hij wist de theaterzaal van begin tot eind te boeien met zijn innemende verhaal over het overeind blijven als ondernemer na talloze tegenslagen.

Na deze inspirerende lezing volgde het moment suprême. De Commissaris reikte namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat Hofleverancier uit aan algemeen directeur René Dale.

In zijn dankwoord noemde René de eretitel een fantastische bekroning op 100 jaar logistieke dienstverlening. Hij benadrukte de bijdrage van iedere stakeholder en die van de medewerkers in het bijzonder.

Een speciaal woord van dank ging uit naar de Gebroeders Oldenburger, Jan, Willy en Simon, die eveneens bij de bijeenkomst aanwezig waren. Zij zijn de kleinzonen van de man die het bedrijf in 1917 oprichtte: Jan Oldenburger.

Oldenburger|Fritom mag nu voor een periode van 25 jaar het Koninklijk Wapen voeren, met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Daarna kan bestendiging worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar. Dit bijzondere recht kan worden toegekend aan ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio en minimaal honderd jaar bestaan. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, solidariteit en continuïteit. Op dit moment zijn circa 450 bedrijven gerechtigd tot het voeren van dit predicaat.

Zonnepanelen op bedrijfspand zonder eigen investering

Zonnepanelen op bedrijfspand zonder eigen investering

Deelnemers van Parkmanagement De Veenkolonien (PmdV) kunnen vanaf nu zonnepanelen op het dak van hun bedrijfspand laten installeren en hun energiekosten reduceren zonder een cent zelf te hoeven investeren. Dat is mogelijk dankzij samenwerking van PmdV met partner PM Energie en externe investeerders. Overweegt u te investeren in zonnepanelen? Neem dan contact op met Parkmanager Gert Brouwer om te informeren of uw bedrijf in aanmerking komt voor deze aanbieding van PM Energie.

PM Energie is een inkooporganisatie voor gas en elektra voor bedrijven die zijn aangesloten bij diverse parkmanagementorganisaties in Nederland.

PM Energie kan helpen bij de collectieve inkoop van gas en elektra. Voor grootverbruikers kan PM Energie ook meetdiensten inkopen. Door deze collectieve inkoop besparen ondernemers doorgaans circa 20-30% op het kale leveringstarief voor elektra. Voor een onderneming met een verbruik van 100.000 kWh per jaar levert dit al snel een besparing €1.500,- per jaar op.

Collectieve inkoop van gas levert doorgaans een besparing van circa 20-30% op het kale leveringstarief op. Ondernemers met een verbruik van 20.000 m3 op jaarbasis besparen alléén op het kale gastarief al snel €800,- per jaar.

PM Energie is gevestigd in Hengelo. Vorig jaar is daar met steun van de provincie Overijssel begonnen met een zonnepanelenproject waarbij ondernemers zonder zelf te hoeven investeren zonnepanelen op hun bedrijfspand konden laten leggen. Het project blijkt een succes en wordt nu uitgerold over heel Nederland.

Hoe werkt het?

Het enige wat ondernemers hoeven te doen, is het dak van een bedrijfspand beschikbaar te stellen. Grootverbruikers verstrekken daarnaast een machtiging aan PM Energie om SDE-subsidie aan te vragen.

 • PM Energie zorgt ervoor dat de zonnepanelen worden geplaatst
 • Ondernemers maken direct gebruik van duurzame energie.

Wat zijn de kosten?

Als het goed is kost het u niets, omdat de kosten worden verrekend in uw energierekening. Dat werkt als volgt:

De deelnamekosten variëren per situatie. Iedere maand ontvangt u een factuur, waarin alle kosten zijn opgenomen; aanschaf en installatie van het PV-systeem, het regelen van SDE-subsidie, verzekering van het totale PV-systeem, 15 jaar lang periodiek onderhoud, schoonmaak en inspectie. Uitgangspunt is altijd dat uw totale energiekosten omlaag gaan!

Grijp uw kans!

Neem contact op met parkmanager Gert Brouwer (tel: 06-31995740) en informeer naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. PM Energie stelt graag vrijblijvend een businesscase voor u op, zodat duidelijk wordt wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Programma Plein Veendam – Pekela tijdens Promotiedagen Noord-Nederland 2017

Programma Plein Veendam – Pekela tijdens Promotiedagen Noord-Nederland 2017

Vandaag en morgen vinden in Martini Plaza in Groningen de Promotiedagen Noord-Nederland plaats. Bedrijven uit Veendam en Pekela presenteren zich samen met de gemeenten Veendam en Pekela op hun traditionele plein Veendam – Pekela. Er worden dit jaar gedurende de twee beursdagen voortdurend innovaties, plannen en projecten gepresenteerd, waaronder het project Ondernemen Vanuit Je Hart dat tot doel heeft om in alle wijken in Veendam en Pekela AED’s te krijgen die 24 uur per dag beschikbaar zijn: AED Initiatief Plein Veendam – Pekela.

U kunt het programma hier downloaden: Programma Plein Veendam Pekela

Het plein Veendam – Pekela is makkelijk herkenbaar aan de grote gloeilamp boven de stand. Er is een sterk deelnemersveld en er is een PitchPodium waar ondernemers uit de regio hun innovaties presenteren. Die zijn er volop in Veendam/Pekela! In het programma is aandacht voor onderwerpen als circulaire economie, online media, waterstof en nanotechnologie. Daarnaast wordt er een nieuw en innovatief AED Project gelanceerd en kun je op het plein waterstof produceren op een bijzondere fiets van de Gasunie.