Selecteer een pagina

Parkmanagement De Veenkolonien is afgelopen week benaderd door een medewerker van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders om te praten over de rol die het parkmanagement zou kunnen spelen rond de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen. Over een paar weken vindt er een oriënterend gesprek plaats over onder meer kansen voor het bedrijfsleven in de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde.

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) is een samenwerking van twaalf Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen en de Rijksoverheid. NCG helpt de schadeafhandeling als gevolg van aardbevingen in de provincie Groningen te verbeteren en werkt aan het versterken van woningen en gebouwen. Maar ook aan het vergroten van de leefbaarheid en duurzaamheid en het versterken van de regionale economie. De bewoner staat hierbij centraal.

Parkmanager Gert Brouwer van PmdV heeft inmiddels naar aanleiding van het initiatief van de Nationaal Coördinator Groningen tot overleg met parkmanagement contact gehad met een aantal aangesloten bedrijven. De komende weken zal hij meer bedrijven bezoeken.

Een aantal bouwbedrijven die zijn aangesloten bij Parkmanagement De Veenkolonien heeft aangegeven al enkele jaren te proberen opdrachten te verkrijgen in het aardbevingsgebied. Sommige aannemers hebben daarvoor speciale opleidingen gevolgd om officieel gelicenseerd te kunnen worden bij het Centrum Veilig Wonen (CVW). Ondanks alle inspanningen zeggen zij tot op de dag van vandaag nog geen opdrachten te hebben gekregen. Al het werk vloeit volgens hen naar een paar grotere bedrijven.

Parkmanagement De Veenkolonien zou graag ter voorbereiding op het gesprek met de medewerker van Nationaal Coördinator Groningen informatie, vragen en klachten willen ontvangen van ondernemers die graag aan de slag zouden willen in het aardbevingsgebied. Waar hebt u te bieden? Waar loopt u tegenaan? Wat wil u graag weten? Stuur uw vragen en informatie per mail naar mail@pmdv.nl of neem telefonisch contact op met parkmanager Gert Brouwer via 06-31995740.