Beddenspeciaalzaak Amsterdam – een brug te ver?

Met een brug te ver bedoelen we natuurlijk of je een beddenspeciaalzaak in onze hoofdstad binnen durft te lopen. Dat er geen vooroordelen zijn waardoor je op de drempel blijft staan en je weer omdraait. Want ‘beddenspeciaalzaak Amsterdam’, dat klinkt zo duur. En wat zou er speciaal moeten zijn aan een goed bed. Daar lig je in en dat kraakt niet en ook zak je er niet vervelend in weg. Dat is het toch zo ongeveer? In dit artikel leggen we uit dat het iets complexer is. En dat een beddenspeciaalzaak binnenlopen misschien juist een heel goed idee is. In je leven slaap je honderdduizenden uren. Dat is best een goed bed waard.

Gewoon… op de grond

Zonder bed deed onze prehistorische voorganger zijn tukje, en dan gewoon op een stapel stro of op bladeren die op de grond waren uitgestrooid. Dat was dan een bed. Maar door de tijd heen begonnen mensen al snel houten frames te maken. Zo bleven ze zich slapend iets van de grond en het ongedierte en het grondvuil vandaan. In de middeleeuwen gingen de rijkeren hun bedden versieren en kropen ze onder kostbare stoffen. 

Een bed voor iedereen… vanuit de fabriek

Tijdens de Renaissance werden de bedden alleen maar mooier en kwamen er matrassen in te liggen die met veren waren gevuld. Tijdens en na de industriële revolutie werden bedden massaal geproduceerd zodat ook de armeren er eentje konden aanschaffen. Ook kwam er meer aandacht voor een goede ligging in het bed. En dat laatste, de ergonomie van het bed zelf, stond aan de basis van het luxe bed. Dat bed dat veelvuldig staat opgesteld in de beddenspeciaalzaak Amsterdam of in welke andere Nederlandse stad dan ook.

Veel soorten bedden in de beddenspeciaalzaak Amsterdam

Een luxe bed kan in verschillende variëteiten opgesteld staan in een beddenspeciaalzaak Amsterdam. Van chique box-spring bedden tot waterbedden. En van handig verstelbare bedden tot doordachte latex bedden. En geheel in minimalistische stijl, zwevende bedden. Alleen het gemiddelde luchtbed ontbreekt in de collectie van een speciaalzaak maar dat is logisch. Een beddenspeciaalzaak is de plek om luxe bedden uit te testen. Voor de een ligt traag schuim veel beter en een ander zweert bij pocketvering. Sommige geavanceerde technologieën wil je gewoon aan je bed hebben ‘hangen’. Een ander heeft genoeg aan een paar verstelbare functies. Er zijn ook goede bedden als je veel vocht verliest in de nacht. Een middagje bedden verkennen in een speciaalzaak maakt veel duidelijk over hedendaagse luxe bedden.

Een aaneenschakeling van topmerken in beddenspeciaalzaak Amsterdam

Vaak vind je in zo’n zaak ook tal van echt grote merken bij elkaar. Zoals Hästens Vividus met handgemaakte bedden en voorzien van natuurlijke materialen zoals paardenhaar. Of Vispring Sublime Superb, een wonder van pocketveren, met een exclusieve vulling van alpaca en zijde. Of Savoir No. 1 Khangai. Hier valt het gebruik van kasjmier op, en de bijzondere temperatuurregulatie. Wie vaak last heeft van rug en nek krijgt met de Dux 8888 een goede ondersteuning. Een Tempur Grandbed staat ook geregeld opgesteld in de beddenspeciaalzaak Amsterdam. Dit bed weet zich perfect aan te passen aan je lichaam en doet dat met uitgekiende traag schuim technologie. Tot slot mag ook de Vi-Spring Regal Superb niet onbenoemd blijven. Kenners roemen dit bed om de superbe slaapervaring.