Waarom zou je kiezen voor een naambordje voordeur?

Eigenlijk heeft elke woning tegenwoordig wel een naambordje voordeur hangen. Sommige mensen hebben gekozen voor een bescheiden exemplaar, anderen juist voor modern, sierlijk of opvallend. Er zijn ook modellen die je kan kiezen met ingebouwde verlichting bijvoorbeeld. Eigenlijk maakt het niet uit naar wat voor naambordje je op zoek bent om bij je voordeur te plaatsen. Het belangrijkste is dat het bij je gezin past en dat het een bepaald gevoel geeft wat de bezoekers een warm welkom geeft. 

Wat is een naambordje? 

Een ander woord voor naambordje is een naamplaat en heeft eigenlijk al een hele lange geschiedenis. In een ver verleden zijn de naambordjes ontworpen om voorbijgangers wegwijs te maken. Op die manier hoefden ze niet de weg te vragen naar bepaalde locaties of routes. Daarnaast werden gebouwen in ere gehouden. In de loop van de tijd werden ook bij villa’s een naambordje voordeur geplaatst en later ook bij de ‘normale’ huizen. 

Vandaag de dag is een naamplaatje bij de voordeur een traditie en gebruikt bijna iedereen het. Het is niet meer een noodzakelijk goed zoals het vroeger was, maar we vinden het wel fijn om een huiselijk gevoel mee te geven aan de buitenkant van het huis. Sommigen kiezen echt voor een naam, anderen weer voor cijfers. 

In Nederland is het in ieder geval verplicht om de cijfers van het perceel te vermelden aan de buitenzijde van de woning. Het is aan jezelf of je ook een naambordje ophangt met bijvoorbeeld de familienaam. Maar je kan ook extra informatie erop zetten, zoals voornemen, huisdieren en zelfs een tekst zoals “Welkom”. 

Waarom zou je kiezen voor een naambordje voordeur? 

Er zijn meerdere redenen om een naambordje voordeur te kiezen. Los van dat een huisnummer verplicht is, kan je jouw entree van het huis ook persoonlijk maken. Het oogt namelijk als een warm welkom, familiair. En eigenlijk is er geen goed en geen fout in jouw keuze, het gaat puur om smaak. 

Je kan ook kiezen voor een persoonlijke naamplaat waarbij je een combinatie van woorden, cijfers en namen maakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit het woord ‘welkom’ of het woord ‘familie’ om het naambordje nóg persoonlijker te maken. 

Als je bezig bent met het personaliseren van je naambordje, dan is het type materiaal ook een keuze. Er zijn veel verschillende soorten waar je uit kan kiezen zoals acryl, messing, hout aluminium en plastic. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigenschappen die voor- en nadelen met zich mee brengen. Maar ook de prijsklassen zijn verschillend. Hoe dan ook is er een naambordje voordeur voor iedereen. 

De reden om voor een naambordje voordeur te kiezen heeft verschillende redenen. Zo kan je jouw entree warmer en persoonlijker maken. Maar het is ook duidelijk voor de omgeving wat het perceelnummer is en je bent toch al verplicht om minimaal het huisnummer te vermelden. Maak het bordje zo persoonlijk als dat je zelf wil en kies je materiaal, lettertype, tekst én formaat. Zo past hij perfect bij jouw voordeur en kan je gaan voor sierlijk, modern of juist extravagant.

Advies nodig wat het beste bij jouw past? Vraag het aan de specialisten van MijnNaamplaat.