Waarom gebruikmaken van scheurkleding psychiatrie?

Suïcidale mensen en agressieve mensen, je kan ze beiden tegenkomen bij een psychiatrische instelling. Om ervoor te zorgen dat ze minder zichzelf en anderen minder fysieke schade aanbrengen, kan je gebruik maken van scheurkleding psychiatrie. Het is kleding dat niet scheurt. Het maakt niet uit hoe veel kracht je zet. Scheurkleding psychiatrie kan dus een hele hulp zijn. 

Waarvoor kan je anti-scheurkleding nodig hebben?

Anti-scheurkleding psychiatrie is niet alleen handig voor mensen die hun kleding kapot willen scheuren door suïcidale of agressieve gedachten en impulsen. Het kan ook handig zijn voor mensen die zich te pas en te onpas uitkleden, mensen die dwangmatige scheur impulsen hebben en mensen die anderen proberen te verwonden. Anti-scheurkleding psychiatrie kan ook handig zijn voor als je iemand bezoekt die agressief kan zijn. Bijvoorbeeld mensen die anderen hun kleding proberen te scheuren of mensen die anderen proberen te verwonden. Deze kleding is sterk en zorgt ervoor dat mensen zichzelf en anderen minder pijn kunnen doen. 

Hoe werkt het?

Anti-scheurkleding psychiatrie is gemaakt van een speciale stof die te vergelijken is met stof van jeans. Deze stof is alleen nog sterker en zorgt ervoor dat mensen de stof niet kunnen scheuren. Daarnaast zitten alle naden aan de binnenkant van de kleding waardoor je het op die plekken ook niet gescheurd krijgt. De opening van de kleding zit op de rug en werkt met een rits die afgeschermd is zodat je die niet zelf los kan krijgen als je de kleding aan hebt. Op deze manier zorgt deze kleding ervoor dat mensen het niet gescheurd krijgen en dat ze zichzelf minder kunnen aandoen. De stof zorgt ervoor dat anderen je ook minder aan kunnen doen als je het aan hebt. 

Anti-scheurkleding psychiatrie bij agressie

Anti-scheurkleding psychiatrie werkt goed voor mensen met agressie. Dat geldt voor mensen die bewust agressief zijn maar ook mensen die onbewust agressief zijn. Het geldt ook voor mensen die niet per se agressief zijn, maar ook richting anderen. Het kan er ook voor zorgen dat die mensen de kleding niet bij zichzelf uit krijgen en dat ze de kleding niet bij anderen uit krijgen, dit is een voorbeeld van seksuele agressie. Mensen die hun eigen kleding uit bewuste agressie of onbewuste agressie willen scheuren, krijgen geen kans meer om het te scheuren. Dit is omdat de stof te sterk is en het tegen scheuren kan. Daarom is deze stof perfect voor mensen in een psychiatrische instelling die bewust of onbewuste agressieproblemen hebben. 

Scheurkleding psychiatrie tegen automutilatie

Anti-scheurkleding psychiatrie werkt ook goed voor mensen die neigingen en impulsen hebben om zichzelf en anderen te verwonden. Als deze impulsen richting jezelf zijn wordt dit ook wel automutilatie of zelfverwonding genoemd. Mensen die hier last van hebben, kunnen hun kleding niet meer scheuren en zichzelf ophangen onder andere. Ze kunnen ook niet andere mensen laten stikken met de hulp van stukken kleding die ze zelf hebben gescheurd. Hierdoor hebben mensen met impulsen van zelfverwonding en een zelfbeschadigende ideologie minder kansen om in te gaan op hun impulsen en ideeën. Ook hebben mensen die anderen pijn willen doen minder kansen hierdoor.