Selecteer een pagina

Parkmanagement de Veenkolonien (PmdV) is de enige zakelijke belangenorganisatie in Veendam en Pekela waarbij hun jaarlijkse bijdrage ruimschoots kunnen terugverdienen. Tachtig procent van onze deelnemers bespaart dankzij collectieve inkoop via PM Energie jaarlijks honderden tot duizenden euros op de energierekening.

“Ik krijg regelmatig acquisiteurs van energiebedrijven aan de deur of telefoon en die beloven me hetzelfde wat jullie beloven”, zeggen veel ondernemers die Parkmanagement de Veenkolonien nog niet kennen vaak. Zij denken dat de collectieve inkoop via Parkmanagement de Veenkolonien niet veel verschilt van de aanbiedingen die ze doorgaans krijgen van andere organisaties.

Juist 2019 loont het zich dan om de proef op de som te nemen. Laat geheel vrijblijvend een offerte uitbrengen. Vrijwel iedere ondernemer die dat de afgelopen jaren heeft gedaan was verrast over de korting die via PM Energie kon worden geboden en werd spontaan deelnemer van PmdV.

Voor grootverbruikers kan PM Energie ook meetdiensteninkopen.

Door onze collectieve inkoop besparen ondernemers doorgaans circa 20-30% op het kale leveringstarief voor elektra. Voor een onderneming met een verbruik van 100.000 kWh per jaar levert dit al snel een besparing €1.500,- per jaar op. Enkele deelnemers van PmdV betalen dankzij de collectieve inkoop ruim 10.000 Euro jaarlijks.

Collectieve inkoop van gas levert doorgaans een besparing van circa 20-30% op het kale leveringstarief op. Ondernemers met een verbruik van 20.000 m3 op jaarbasis besparen alléén op het kale gastarief al snel €800,- per jaar.

PM Energie en collectieve inkoop

De collectieve inkoop via PM Energie verschilt van andere aanbieders omdat deze inkooporganisatie volstrekt onafhankelijk van energiebedrijven energie inkoopt voor louter bedrijfsoverkoepelende organisaties zoals parkmanagementorganisaties, ondernemersverenigingen, brancheverenigingen en industriële kringen. Het inkoopadvies van PM Energie is absoluut objectief: zij hebben in tegenstelling tot acquisiteurs die voor enrgiebedrijven werken geen enkel belang bij het verkopen van specifieke producten.

Onafhankelijk advies

Door onafhankelijk bij meerdere leveranciers te tenderen, kan PM Energie een laagsteprijsgarantie bieden. Daarbij hebben de specialisten van PM Energie de tijd en expertise om van dag tot dag de energiemarkt te volgen. Op basis van deze informatie adviseert PM Energie de energiewerkgroepen van inkoopcollectieven. Deze werkgroepen, gevormd door ondernemers in het collectief, nemen de uiteindelijke inkoopbeslissingen. Zij besluiten bijvoorbeeld over wel of niet inkopen, leverancierskeuze en eenjarige of meerjarige contracten.

Maximale volumekorting

Een bijkomend voordeel hiervan is de mogelijkheid van verdere clustering van verschillende inkoopcollectieven, om zo een groter volumevoordeel af te dwingen. Doordat PM Eneergie voor tal van parkmanagementorganisaties de energieportefeuille beheerst, kunnen de inkoopspecialisten voor meerdere collectieven in een keer energie inkopen op de energiemarkt. PM Energie clustert de inkoopcollectieven zo dat er voor alle deelnemers maximale volumekorting afgedwongen wordt.

Andere diensten

Naast advies en ondersteuning bij het collectief inkopen van energie (elektra, gas en meetdiensten), biedt PM Energie ook advies en ondersteuning voor andere energievraagstukken, bijvoorbeeld over energiebesparing, groene stroom of het zelf opwekken van energie.

Bent u geïnteresseerd in een onafhankelijk energie-inkoopadvies? Wilt u weten of u dit jaar ook kunt besparen op de inkoop van gas en elektriciteit? Neem dan contact op met parkmanager Gert Brouwer: 06-31995740.